Rega Planar 1
Mat Hvid

2,995.00 DKK

Nyeste revision (2021) i flot mat finish og med den nye EBLT-drivrem. Med den seneste opdatering af Rega’s Planar-serie af pladespillere, er der blevet skruet op for både kvalitet og ydelse. I prisklassen er dét her blevet målestokken for mest pladespiller pr. krone. Den tidligere udgave, RP1, var en storsælger af kaliber, og Rega har med Planar 1 blot bygget videre på det, der skabte successen; fokus på lydkvalitet og brugervenlighed. Og dét til en pris hvor alle kan være med.Brugervenligheden er som sagt i højsædet på denne pladespiller, og du behøver ikke bekymre dig om anti-skating, nåletryk og VTA-justering. Det hele er klar til brug når du pakker den ud. Det eneste du faktisk skal gøre, er at montere låget, sætte kontravægten på armen og fjerne beskyttelseshætten på pickuppen. Så er du klar til at lytte til vinylskiver.

Planar 1 er blevet kraftigt forbedret
Sammenlignet med den forrige udgave, er denne Rega Planar 1 blevet optimeret på en hel række punkter. For første gang i denne prisklasse, har Rega brugt en super stabil 24 volt AC-motor med præcis og stabil omdrejning. Støj og vibration fra motoren er ligeledes reduceret til et meget lavt niveau, hvilket naturligvis har stor betydning for lydkvaliteten. Tonearmen, som er en ekstremt afgørende komponent på en pladespiller, er ligeledes et helt nyt design og konstruktion. Rega RB110 som den hedder, låner fra de dyrere modeller og er bl.a. udstyret med Rega’s Zero Play lejer som har en ultra lav friktion. Det gør tonearmen i stand til bedre at bevæge sig i takt med at nålen bevæger sig gennem rillen på vinylpladen. For enden af armen sidder der en pickup som er monteret fra fabrikken. Pickuppen er en Rega Carbon, som er udviklet ved et samarbejde mellem den engelske pladespillerproducent, og japanske Audio-Technica som er specialister i pickupper.

Tallerkenen har også fået en opgradering. Den er fremstillet i phenol og har en tykkelse på 2,3 cm med en forbedret svinghjulseffekt, som sikrer stabilitet og præcision ved rotation af vinylpladen. Plinten, eller selve pladespillerens base har fået en helt ny finish i Thermoset, som er en form for hærdet plastic med en mat overflade, og Rega Planar 1 fås i sort eller hvid. Fødderne som sikrer at pladespilleren står stabilt på underlaget, er blevet mere absorberende i forhold til udefrakommende vibrationer. Igen en lille, men betydelig forbedring som er med til at højne den endelige ydelse og lydkvalitet.Selvom Planar 1 er den absolut billigste pladespiller fra Rega (den dyreste koster i omegnen af 300.000,-) så bliver den lavet i England, nøjagtigt samme sted som topmodellerne.

Har du brug for en RIAA-forstærker?
Rega Planar 1 har ikke indbygget en såkaldt RIAA-forstærker. Det vil sige at du, hvis den skal benyttes med en aktiv højttaler eller forstærker uden pladespillerindgang, også skal tilkøbe en RIAA-forstærker. Det kunne eksempelvis være Rega MiniFono, som er aldeles glimrende til prisen. Alternativt kan du kigge på Rega Planar 1 PLUS, som er identisk med Planar 1, dog med RIAA-forstærker indbygget.

Kort og godt, så er Rega Planar 1 en oplagt kandidat, hvis du er førstegangskøbende og vil være sikker på at få mest muligt for pengene i prisklassen. Skulle du senere få blod på tanden, så kan pladespilleren opgraderes med en bedre pickup, eksempelvis en Rega Bias 2.

 

 

1 på lager

Kategorier: ,

Beskrivelse

Derfor er Rega Planar 1 klassens bedste pladespiller

✔ Ny hård 12″ pladetallerken i støbt Phenol for optimal understøttelse af hele vinylpladen
✔ Nyudviklet centerleje (patenteret) for minimal stesspåvirkning
✔ Let og stiv plint for minimal forvrængning. Vælg i mellem højglans sort og hvid finish (se videoklip længere nede)
✔ Kort rundpoleret rem for præcis hastighed (sort rem)
✔ Ny Rega RB-110 tonearm med rør i ekstruderet aluminium, monteret med nyudviklede kvalitetslejer (patenteret) og automatisk antiskaitng
✔ Ny undertallerken med optimeret stivhed
✔ Nye optimerede fødder for bedre afkobling til underlag
✔ Kvalitetslåg der beskytter dine vinylplader for støv under afspilning
✔ 24V fastmonteret lavvibrationsmotor for bedre energioverførsel
✔ Mulighed for opgradering med Rega Performance Pack kit
✔ Leveres monteret med den roste Rega Carbon kvalitets pick-up

Rega Carbon pick-uppen er blevet testet, og du kan læse resultatet her

Yderligere information

Vægt 4.2 kg