Handelsbetingelser

Salg generelt
Du har, i shoppen mulighed for at bestille vinyler, hifi og tilbehør.
Når du bestiller varer via vores website, skal du være opmærksom på følgende: Rieders Vinyler ApS’ ordresystem sender kunden en e-mail, der indeholder aftalen mellem virksomheden og kunden.

Priser
Alle priser på websitet angives i DKK, inklusive moms, alle danske afgifter mm. Priserne er ekskl. forsendelsesomkostninger (porto). Bestiller du fra et andet EU-land, betales dansk moms og ingen told efter reglerne om varernes frie bevægelighed. Bestiller du fra et ikke EU-land, vil du ikke betale dansk moms, men varerne kan blive pålagt told og moms i dit hjemland.

Varebeskrivelse

Vær opmærksom på at billederne der vises under et enkelt produkt, ikke er billeder af det faktiske produkt, og repræsenterer derfor ikke den faktiske tilstand af bl.a. coveret på en brugt vinyl.

Brugte vinyler

Brugte vinylplader gradueres efter Goldmine gradings eller Goldmine standarden, der er skabt så alle har en ens platform, når der tales om brugte vinylplader:

  • Mint/Perfekt stand (M): En plade i perfekt stand skal se ud som om, den lige er produceret og derved ingen fejl på plade eller cover, dvs. ingen ridser, flossede kanter, overflade ridser eller pletter på coveret. Pladen skal helst være forseglet eller sealed.
  • Near Mint/Næsten perfekt stand (NM): Denne betegnelse bruges om plader, der er uden fejl, men som har været i brug. Disse plader er ikke perfekte, dvs. én eller få ikke hørbare ridser. En plade i næsten perfekt stand er spillet få gange og har været behandlet meget forsigtigt. Coveret er perfekt eller med meget få og ubetydelige fejl. Spindle eller hullet i midten er perfekt og ikke udvidet og der er ikke ridser ved centerhullet.
  • Very Good +/Fremragende+ (VG+) bruges, hvis pladen ligger lige under Næsten Perfekt stand, men har enkelte fejl. Under 15% af pladen må have mindre fejl. Overfladeridser er ikke hørbare og kan ikke ses tydeligt før de kommer under halogenlys eller i sollys. Pladen skal dog stadig spille perfekt. Der kan være små ridser på label ved centerhullet. Cover har måske spor efter klistermærke eller begyndende split under 2 cm i bunden.
  • Very Good /Fremragende (VG)bruges, hvis pladen har minimal slitage og spiller med baggrundstøj i stille passager. Dybe ridser findes ikke på sådan en plade. Den har højst sandsynligt synlige ridser. Centerhullet kan være ridset og flosset. Coveret viser brugsspor, fedtfingre måske ringwear, et tear, skrift, eller klistermærker.
  • Good+/Meget God+ stand (G+): Man kan se at pladen er brugt, der vil være overfladeskrammer af forskellig slags (fra pickuppen eller fra sleeve) og små ridser, der kan mærkes med fingeren. Pladen skal spille godt, men uden hop, dog med enkelte knas, kliks og baggrundsstøj. Cover har tydeligt slid, navn på coveret eller mærker efter tape eller klistermærker det man kalder et afriv.
  • Poor/Dårlig stand (P):Denne plade er i meget dårlig stand. Den er praktisk talt værdiløs, medmindre det er en meget sjælden plade. Man kan ikke spille pladen, fordi ridserne er så dybe, at musikken ikke længere kan nydes. Coveret er meget slidt og brugt. Måske mangler der noget af coveret. Dette er sidste udvej hvis man skal eje en plade indtil man finder en i bedre stand.

Betaling
Betales med betalingskort, er du altid sikret mod misbrug. Du har nemlig mulighed for at afvise en betaling, når du modtager din betalingsoversigt. Du har ingen selvrisiko, i tilfælde af at dit kort bliver misbrugt i en Internet-butik, der benytter SSL (Secure Socket Layer) i sit betalingssystem. Dermed er du bedre sikret end i den fysiske verden, hvor du har en selvrisiko på 1200 DKK., når dit dankort misbruges ved brug af pin-koden.

De data du sender i forbindelse med køb betalt med betalingskort er krypterede (SSL), og det er således kun PBS, der kan læse dem. Hverken Rieders Vinyler ApS eller andre har mulighed for at læse dataene.

Beløbet trækkes først når din ordre afsendes/afhentes fra Rieders Vinyler ApS, og der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved købet.

Visse betalingsmetoder kan give udfordringer, hvis ikke beløbet hæves inden for 30 dage. Derfor forbeholder vi os retten til at modtage forudbetaling og hæve ordrebeløbet tidligst 20 dage efter bestillingen, selvom alle varer ikke er afsendt/afhentet (hvilket kan ske ifm. restordrer eller forudbestillinger). Hvis du gør brug af denne mulighed, så påvirker det ikke hverken fortrydelsesretten eller øvrige forbrugervilkår.

I Rieders Vinyler ApS’ Internet-butik kan du betale med følgende betalingsmidler:

Dankort Visakort Mastercard MobilePay

 

Forbehold

Vi tager forbehold for tryk- og tastefejl, udgåede varer og lignende i oplyst lagerstatus/tilgængelighed, leveringstid, priser m.v.

Billeder tilknyttet en vare er ikke fotografier af selve produktet, men er blot vejledende cover-art eller lignende.

Uoverensstemmelser mellem billede og leveret produkt kan forekomme i sjældne tilfælde, og der kan ikke reklameres over misvisende billeder, hvis titlen er retvisende. I rimelig grad gælder dette også for de øvrige vareinformationer, herunder track-liste, udgivelsestidspunkt, m.fl., hvor vi bestræber os på at være så nøjagtige, som muligt, men tager forbehold for mindre afvigelser. Hvis der er en særlig detalje, der er af stor betydning for kunden, så kan vi kontaktes for at garantere korrektheden af informationerne.

Med nogle vinyludgivelser medfølger instruktioner til at downloade en digital kopi, hvor vi også videregiver oplysning om, at denne mulighed medfølger. Vi kan ikke stå inde for, at denne tillægsydelse fungerer, eller pludseligt ophører, eftersom det er en ydelse fra producenten/pladeselskabet. Det er meget almindeligt, at en vinyludgivelse pludseligt, og uden varsel, får fjernet downloadmuligheden. Hvis downloadmuligheden er afgørende for dit køb, så kontakt os forinden købet.

Levering
Rieders Vinyler ApS benytter  Postdanmark  samt GLS som fragtfirmaer.
Din bestilling tillægges porto jf.  Postdanmarks / GLS til enhver tid gældende takster.
Der tages forbehold for udsolgte varer og udskudt leveringstid hos Rieders Vinyler ApS’ leverandører.

Fragtpriser fra kr. 43,-.
Forventet leveringstid 2-5 dage.

Hvis du bestiller flere varer samtidig hos Rieders Vinyler ApS vil varernes vægt blive sammenlagt, og forsendelsesomkostninger blive udregnet ud fra varernes vægt og størrelse. Med leveringstid menes antallet af dage, inden varen(e) afsendes fra Rieders Vinyler ApS. I tilfælde af, at leveringstiden afviger væsentligt fra det anførte, vil du straks modtage besked herom, og du har mulighed for at fortryde eller ændre ordren.
Forsendelser til udlandet vil blive pålagt det gebyr som Postdanmark / GLS opkræver.

Fortrydelsesret

Har du fortrudt dit køb? Hos Riedersvinyler.dk har du en fortrydelsesret på 14 dage fra modtagelsen af din ordre. Herefter skal varen være returneret inden 14 dage efter meddelelse om fortrydelse af købet.

Returfragten er for egen regning og varerne skal være i samme stand som ved modtagelsen uden tegn på brug, og evt. emballage skal være ubrudt.

Returnering af varer kan foregå ved indlevering i butikken i Thisted, eller ved forsendelse til butikken med erhvervsomdeling for købers regning. Vi tager ikke imod forsendelser tilsendt en pakkeshop. Varerne skal være i samme stand som ved modtagelsen uden tegn på brug, og evt. emballage skal være ubrudt.

Det er dit ansvar at sikre, at den returnerede vare pakkes forsvarligt ind, så varen ikke pådrager sig skade under returfragten. Modtager Rieders Vinyler en returvare med skade eller brudt forsegling, så forbeholder vi os retten til at modregne i det refunderede beløb med et skøn for varens tabte værdi.

Du kan returnere varen ved at sende den til følgende adresse:

Rieders Vinyler ApS

Bjerregaardsvej 27

7700 Thisted

Det er ikke et krav, men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken – eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto hvortil refusion kan foregå, kopi af evt. forudgående korrespondance mv.

Du får refunderet varernes betalte beløb ved ankomst af returpakken til vores lageradresse i Thisted eller når den modtages i vores butik (ved personlig indlevering). Vi kan også hjælpe dig med at bytte varen til et gavekort eller et tilsvarende produkt.

Købesummen overføres til din konto, som vi har registreret i forbindelse med dit køb. Tilbagebetaling sker hurtigst muligt efter, at vi har modtaget varen og kontrolleret, at den lever op til betingelserne for, at fortrydelsesretten kan udnyttes.

BEMÆRK! Der ydes ingen fortrydelsesret på varer, der skal fremstilles eller tilpasses efter dine individuelle behov, såfremt fremstillingen eller tilpasningen er påbegyndt. Dette gælder dog kun, når du forinden har givet samtykke til, at Rieders Vinyler ApS må påbegynde fremstillingen eller tilpasningen inden fortrydelsesrettens udløb. Ved accept af vilkår i forbindelse med bestilling af denne type varer, accepterer du samtidig, at fremstillingen af varen kan påbegyndes inden fortrydelsesfristens udløb.

Reklamationsret

Der ydes to års reklamationsret i henhold til købeloven, omfattende fabrikations- og materialefejl, der konstateres ved varens normale anvendelse. Skade på produktet som skyldes betjeningsfejl, håndteringsfejl, modifikationer eller groft misbrug fra brugerens side, er ikke dækket af reklamationsretten.

Modtager du varer, der er beskadiget under forsendelsen, så skal vi inden 3 hverdage modtage din reklamation med billeddokumentation på skaderne af både varer, men også forsendelsesemballagen. Disse krav sikrer, at vi kan modtage erstatning fra fragtselskaberne.

Reklamation over fejl og mangler, som bør opdages ved sædvanlig undersøgelse af varen, skal meddeles Rieders Vinyler ApS inden for rimelig tid, dog senest 2 måneder fra manglen eller fejlen konstateres. Varen kan efterfølgende returneres for reparation, ombytning eller efter aftale evt. kreditering. I forbindelse med reklamationssager afholder Rieders Vinyler ApS returneringsomkostninger i rimeligt omfang.

I tilfælde af defekte produkter får du muligheden for komplet refusion af varens betalte beløb, som du modtager ved ankomst af det beskadigede produkt på vores adresse i Thisted.

Er problemet synligt på varen, fx et beskadiget albumcover eller ridse i en ny vinylplade, så skal du billeddokumentere problemet, hvor defekten/fejlen synligt fremgår af materialet. Hvis et albumcover er defekt, og denne defekt er synlig igennem plastikforseglingen, så kan vi kun garantere omkostningsfri reklamation, så længe forseglingen stadig er intakt.

Er problemet angående afspilning af en vinylplade, og kan defekten ikke ses, men høres, så er det kundens ansvar at sikre, at problemet ikke skyldes kundens musikanlæg/eget set-up. Vinylplader er alle lidt forskellige, og særligt nye tryk kan opføre sig uhensigtsmæssigt på en forkert indstillet afspiller, en slidt stylus/pick-up eller lignende. Vi anbefaler, at kunden først indstiller pladeafspilleren korrekt, og sikrer, at der ikke er nedslidte dele. Pladen kan med fordel afprøves på et andet set-up, som forsikring om, at defekten eksisterer. Hvis ikke fejlen kan genskabes med Rieders Vinyler’s set-up, så forbeholder vi os retten til at behandle sagen som en fortrydelse, hvor returfragten er for købers regning.

Vinylplader er et meget fleksibelt materiale, og de kan af forskellige årsager være en smule skæve. Skævheden kan ikke høres ved afspilning, medmindre skævheden er i ekstrem grad. Vi vurderer, at et løft af en plades kant på under 2mm, beliggende på en plan vandret overflade, ikke kan anses som en defekt under normale omstændigheder, men nærmere som en naturlig del af mediet i dag. Hvis lydforvrængning alligevel kan spores, så gælder de ovenstående betingelser, hvor problemet skal kunne genskabes på Rieders Vinylers set-up.

Ved fejl, mangler eller evt. udeblevne leverancer bedes henvendelse rettet til:

Rieders Vinyler ApS

Bjerregaardsvej 27

7700 Thisted

tlf 61687454

E-mail: riedersvinyler@gmail.com

Det er ikke et krav, men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken – eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto hvortil refusion kan foregå, kopi af evt. forudgående korrespondance mv.

 Dine personlige oplysninger

Når du bestiller en vare hos Rieders Vinyler, skal du oplyse navn, adresse, e-mail, tlf. så vi kan sende dine varer til dig. Alle de personlige informationer, som vi registrerer, bliver behandlet strengt fortroligt. De vil ikke blive solgt eller videreformidlet til tredjemand.

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Rieders Vinyler, skal du rette henvendelse til kontakt@riedersvinyler.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” øverst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.